Remko Schrijver

Remko Schrijver - Kantooreigenaar RE/MAX Totaal Makelaars in Rotterdam

In mijn jonge jaren heb ik bij Siemens gewerkt. Een fantastisch bedrijf, maar met een belangrijke beperking voor mij. Ik werkte me jaarrond uit de naad terwijl ik bij twee oudere mannen aan het blok zat die twee dagen per maand wakker schrokken om management informatie te maken en daarna weer verder gingen met Patience en een nieuw fenomeen uitpluizen… het internet. Aan het einde van het jaar werd dan de winstdelingsregeling vastgesteld en die werkte niet op basis van inzet, maar vooral op basis van anciënniteit. Deze heren kregen elk ruim 6 keer zoveel winstdeling als ik… Dat was het moment dat het zaadje van een toekomstig eigen bedrijf gezaaid is.

Verderop in mijn carrière heb ik in deeltijd de opleiding Commerciële Economie gedaan op de HES te Rotterdam, waarbij we in het derde jaar een minionderneming moesten starten en winst moesten boeken voor studiepunten. Mijn oorspronkelijke vennoten zijn na het project uitgestapt en ik heb het bedrijf aangehouden om websites te bouwen voor klanten. Ik bepaalde zelf wanneer ik werkte, voor wie en wat ik daarvoor rekende. Dat deed ik een jaar of 5 naast mijn werk. Eén van mijn laatste klanten was een makelaarskantoor in Rotterdam. Zij verkochten mijn eerste appartement, ik bouwde hun nieuwe website. Wat me opviel was dat er heel veel te verbeteren viel…

Na de geboorte van onze oudste zoon ging er wat kriebelen. Ik wilde meer/anders… Het parttime ondernemen beviel me, dat wilde ik de hele dag doen. Zelf verantwoordelijk zijn en de vruchten plukken van je eigen inzet; dat was wat ik wilde. Ik had een voorkeur voor een franchise; ik kan echt niet alles, dus leek het me goed een sterk concept te zoeken en daar mijn talenten aan toe te voegen.

Zo kwam ik bij RE/MAX terecht… een rondgang langs een aantal kantoren leerde me dat er een heel open, informele en behulpzame sfeer heerste. Dit was (is) een club waar je energie van krijgt. Dat samen doen en kennis delen wilde ik vanaf het eerste moment in mijn aanpak inbouwen en zo ben ik, sinds ik in 2005 mijn kantoor opende in Rotterdam, als kantooreigenaar altijd bezig met de zoektocht hoe ik meerwaarde kan bieden voor mijn makelaars en zo het vak weer echte inhoud te geven. Soms op basis van de tools, events en opleidingen vanuit de franchise en soms op basis van mijn eigen interesses en specialismen. Het beste van twee werelden!

De sterke merknaam, het netwerk, de events, de opleidingen… samen zorgen al deze ingrediënten voor een sterk concept waar ik graag bij hoor!

remax-Remko-Schrijver

Remko Schrijver

Kantooreigenaar RE/MAX Totaal Makelaars in Rotterdam

Andere collega's aan het woord

Makelaar bij RE/MAX Makelaarsgilde in Leiden

Makelaar bij RE/MAX Totaal Makelaars in Rotterdam