Martijn Folkers

Martijn Folkers - Makelaar bij RE/MAX Totaal Makelaars in Rotterdam

Na een  plezierige carrière van 23 jaar in het onderwijs, waarin ik verschillende rollen heb mogen bekleden, begon de nieuwsgierigheid toe te nemen om eens in een geheel andere sector te werken.

Ik ben vervolgens naar de gang gelopen en heb daar eens de stoute schoenen uit de kast getrokken en  ook daadwerkelijk aangetrokken. Een nieuw avontuur met nog geen duidelijke stip aan de horizon waar deze, voor mij, gewaagde reis, me naartoe voeren zou.

De tijd van  loopbaantesten, gesprekken thuis en vele avonden brainstormen brak aan en uiteindelijk sprak ik een vriend van me, die een vriendin heeft met een eigen uitzendbureau. Met haar heb ik een prachtig gesprek gevoerd over de mogelijkheden, drijfveren en ambities die ik in me heb zitten en aan het einde van het gesprek bemerkte zij dat ik opvallend vaak over huizen had gesproken. Ik heb mijn portie verhuizingen zeker in de gevulde rugzak zitten en ik benoemde ook in het gesprek dat ik onlangs mijn ouderlijk huis had verkocht en dat de betreffende makelaar uit Barendrecht dat zo goed en leuk had gedaan, dat sprak me enorm aan. Ik vertelde er ook nog bij dat het een RE/MAX makelaar was (Marco klasse gedaan), waarop zij me vertelde dat ze een carrièreavond voorbij had zien komen op een van haar social media kanalen. Afijn de dinsdag daarop zat ik geboeid online klaar om Martijn Groot en een aantal collega’s aan het woord te horen.

Direct daarop heb ik gegoogeld en contact opgenomen met het kantoor van Remko Schrijver in Rotterdam. Want Google wist me immers te vertellen dat ook Rotterdam op zoek was naar aanstormend. Een zeker jeugdig elan, want ineens ben je niet alleen aanstormend maar ook nog eens talent en heb ik de telefoon gepakt om contact op te nemen met Remko. Eigenlijk best gek dat het via Google ging, want Remko sport immers bij dezelfde sportschool als ik en de auto met de grote ballon daarop was zelfs mij niet ontgaan (of toch wel?) Anyway, ik mocht op gesprek en dat was een hele prettige kennismaking op het net nieuw ingerichte kantoor vlakbij een van de scholen waar ik directeur ben geweest. Een feest van herkenning qua buurt, sport, loopbaankeuzes, maar ook een geheel nieuwe kant die werd belicht namelijk die van zelfstandig ondernemer en dat prikkelde mij enorm. Totaal iets nieuws in een sector waar ik ontzettend veel mee heb.

Een vervolggesprek met heldere tekst en uitleg hoe het er bij RE/MAX aan toe gaat kon niet uitblijven en ik heb daarna volmondig ja kunnen zeggen tegen mijn nieuwe uitdaging: Makelaar bij RE/MAX. En makelaar bij RE/MAX is wel wat anders dan bij zomaar een makelaar (waarbij ik een ander niet tekort wil doen) Je mag direct in de praktijk, je bent zelfstandig, je hebt verantwoordelijkheid, maar het vangnet van de broker/owner en organisatie, je hebt collega’s, je krijgt er de scholing ()Han bedankt), je krijgt er de online cursussen in corona tijd (Jeroen goed gedaan), tools om mee te werken op socials, een marketing centre, feestjes,  en je bent onderdeel van wereldwijd de grootste makelaarsorganisatie. Top toch!

Nu ben ik anderhalf jaar verder en is mijn caseload best vol. Maar de begeleiding blijft er. Ik ben onderdeel van een fijne club in Rotterdam, RE/MAX Totaal Makelaars. Mensen daar achter de schermen zijn super. Aanrader? Ja, best wel! Ik ben blij met mijn stoute schoenen alhoewel ik die aan de wilgen kan hangen, want zo’n ballon brengt je ook heel ver.

remax-Martijn-Folkers

Martijn Folkers

Makelaar bij RE/MAX Totaal Makelaars in Rotterdam

Andere collega's aan het woord

Makelaar bij RE/MAX Makelaarsgroep in Barendrecht

Makelaar bij RE/MAX Direct in Hoorn